Website-uri rapide si optimizate cu WSR

Motivatie

Atunci când ai un website, în special dacă nu ai mare experiență sau timp sa îl optimizezi, te bazezi pe tool-urile pe care le găsești după o căutare pe Google. De multe ori, însă, te lovești de tot felul de servicii promovate care oferă marea și sarea și nu au un rezultat vizibil.

In Romania, numărul firmelor care oferă servicii „SEO” sau „Website Optimization” creste în fiecare luna – însă putine sunt cele care chiar au un efect pozitiv asupra ratei de conversie a vizitatorilor.

Mai mult, din momentul in care te inregistrezi pe website-ul lor, pasii sunt foarte simpli de urmat:

  • Adaugi website-ul tau.
  • Schimbi nameserverele DNS de pe hostingul tau cu cele oferite de WSR.
  • Astepti intre 2 si 4 zile lucratoare pentru ca echipa sa finalizeze optimizarile.
  • Te bucuri de un website mult mai rapid.

Ce este WSR

Am fost mereu sceptic când a venit vorba de a apela la provideri externi de servicii de optimizare – mereu mi-a plăcut sa fac tot posibilul sa fac tot ce pot prin propriul cod. Problema de care mă lovesc se învârte în jurul unei infrastructuri IT care sa duca optimizarea la un nou nivel.

WSR a fost o alegere foarte buna. Blogul pe care îl citești chiar acum a fost optimizat prin aceștia. Nu doar ca a mărit viteza de încărcare a acestui blog cu 40%, dar tot ei au înglobat infrastructura DNS sub echipamentele proprii. Asta rezulta intr-o experiența îmbunătățită pentru tine și pentru mine (fiind un blog WordPress, interfața de administrare se încarcă mult mai repede acum).

Cum sa incepi

Comunicarea cu WSR a fost absolut transparență și rapida – poti pune orice întrebări prin e-mail sau prin chatul live de pe website-ul lor. Mai mult, după ce iti creezi contul, iti este explicat pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a beneficia de serviciile lor (în special de cel de CDN).

Dacă nu te descurci, sau dacă iti este lene, poți apela la serviciul lor de suport și te ajuta la fiecare pas (pot chiar sa configureze ei tot ce trebuie, dacă le dai acces). Practic, după înregistrare și activarea domeniului (pe care o fac tot ei), în 3-4 zile vei vedea efectele pe website-ul tău.

Inregistreaza-te folosind acest link pentru a primi 20% reducere (și sa ajungi la un preț foarte avantajos).

Când este util

Dacă ai un magazin online, rata de conversie este principala metrica pe care ar trebui sa te axezi: Cati dintre vizitatori ajung sa adauge produse în cos și sa le cumpere. Pentru a maximiza acest număr, trebuie sa lucrezi intens la îmbunătățirea experiența utilizatorilor – iar printre cele mai importante lucruri se afla viteza de încărcare. Imaginează-ti ca intri pe un magazin online și stai Jumatate de minut doar sa se încarce website-ul – destul de nefericita situația.

De asemenea, dacă ai un website de prezentare a unei companii, sau a unui portofoliu, și ai multe imagini / videoclipuri / conținut media – ele vor îngreuna încărcarea site-ului tău – WSR te ajuta prin a optimiza viteza de transfer considerabil.

Rezultate

Inainte

Testul gtmetrix inainte de optimizare (https://gtmetrix.com/reports/vladbutnaru.ro/2bN3ICxa/)

Dupa

Testul gtmetrix dupa optimizarea WSR (https://gtmetrix.com/reports/vladbutnaru.ro/FTGMXsYQ/)

Poate cel mai important, uite cum arata raportul individual inainte ca WSR sa aplice optimizarea:

Initial Server Response Time = 1.4s

Iar dupa optimizare:

Au disparut cele mai mari probleme care nu tin de structura site-ului

DOM Size-ul este generat de platforma WordPress folosita pentru acest blog si este normal sa nu aiba imbunatatiri prin serviciul WSR. Eliminarea problemei de incarcare a serverului este, poate, cea mai importanta optimizare, deoarece majoritatea potentialilor cititori / clienti vor simti sesizabil diferenta.

Alte teste de viteza a site-ului cu metrici importante:

Testul de încărcarea paginii HTML înainte de conectare: aici Viteza medie de încărcare în Europa este de 1,1 sec. 

După setările WSR de CDN: aici Viteza medie de încărcare în Europa este de 0,2 sec.

Direct de pe hosting aici.

Cu WSR aici.

Test First Byte (primul byte transferat catre vizitatori) inainte de WSR
Test First Byte (primul byte transferat catre vizitatori) dupa WSR
5.269 secunde pana vizitatorii pot interactiona cu website-ul (inainte de WSR)
2.905 secunde dupa WSR

Concluzie

Desi obisnuiesc sa fac tot ce este in puterea mea sa optimizez aplicatiile web pe care le dezvolt, pe partea de gazduire si transfer de date catre vizitatori, controlul developerilor este limitat la modul in care ne structuram fisierele CSS is JS. Ceea ce tine de cache-ul inteligent, de distribuirea continutului pe mai multe regiuni pentru o incarcare rapida si de optimizarea specifica fiecarei regiuni in parte nu este ceva ce putem controla din codul de frontend pe care il scriem.

Cel mai mult mi-a placut faptul care nu a fost necesara nicio interventie din partea mea pentru ca echipa WSR sa aplice optimizarile de continut – tot ce am facut a fost sa adaug website-ul in portalul lor si eu s-au ocupat de tot. Comunicarea a fost transparenta si deschisa, iar termenul de lucru, in cazul meu, a fost de 3 zile.

Inscrie-te si creste viteza site-ului tau acum, folosind acest link pentru a primi 20% discount.

Video