Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /home/vladbutn/public_html/wp-config.php on line 82
Care sunt pasii unui interviu in IT - Vlad Butnaru

Care sunt pasii unui interviu in IT

Tot ce cauta companiile de IT este o persoana capabila sa se integreze in echipa existenta a proiectului, care sa nu necesite mult timp de acomodare cu metodologia si tehnologia implementarii software si pe care sa si-l poata permite – destul de evident.

Interviurile in industria software constau, de obicei, din urmatorii pasi:

  1. Discutia initiala – atunci cand un recruiter te contacteaza si te intreaba daca esti interesat de o noua oportunitate profesionala.
  2. Descrierea rolului – atunci cand primesti un document care descrie responsabilitatile noului rol.
  3. Discutia cu departamentul HR – un meeting in care porti o discutie cu recruiterul despre experienta ta, in care ti se prezinta tehnologiile si modul de lucru. Cateodata, acest interviu include si o discutie in limba engleza. Nu te astepta la intrebari tehnice in acest pas din proces.
  4. (Optional) Test tehnic – unele companii iti vor trimite un miniproiect pe care trebuie sa il programezi, de obicei de la zero, in care va trebui sa folosesti cunostintele tehnice specifice tehnologiilor necesarele rolului.
  5. Discutia tehnica – un meeting in care discuti cu cel putin un reprezentant tehnic care lucreaza la proiectul la care vei lucra daca esti acceptat. Fii pregatit sa regasesti celebrele intrebari despre programare pe care le gasesti cautand pe Google “interview questions for x”, unde x este limbajul de programare preferat.
  6. Negocierea salariului – o intalnire cu persoana din departamentul HR cu care ai avut discutia initiala in care vei fi intrebat cand poti incepe si ce asteptari salariale ai. De cele mai multe ori (din pacate) nu iti va fi comunicat un interval salarial, ci te va lasa pe tine sa alegi. De regula, cine mentioneaza primul suma este dezavantajat – daca vei spune ca iti dorest un salariu de 1000 de euro, in timp ce ei au un interval de 900 – 1200 euro, bineinteles ca ei vor accepta sa te plateasca cu suma dorita; daca reusesti sa ii convingi sa iti spuna intervalul, ai libertatea de a negocia in avantajul tau, deoarece ti-ar fi spus limita minima.
  7. Angajarea – dupa ce va intelegeti pe partea financiara, semnezi contractul de angajare si ai scapat! 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *